Fifty-fit zwemmen

Fifty-fit zwemmen
Zwemmen is een plezierige en gezonde vorm van lichaamsbeweging. De meeste 50- plussers zijn de zwemkunst machtig, maar ook zij die niet kunnen zwemmen, kunnen bij Zonnewater actief zijn. Want in het zorgbad kun je altijd staan. Bewegen is goed voor iedereen. Zwemmen is niet alleen goed voor het lichaam, het is ook een gezellige en ontspannende bezigheid. De activiteiten in Zonnewater zijn een combinatie van watergymnastiek en Fifty-fit. In de watergymnastiek worden door een gevarieerd aanbod van oefeningen, spieren en gewrichten soepel gemaakt of gehouden. Dat maakt het bewegen in het dagelijks leven weer wat gemakkelijker. Met inspirerende voorbeelden van de docenten maakt Zonnewater het eenvoudiger voor mensen te blijven bewegen. De goede sfeer in het bad zorgt voor groepsbinding. Ontspannen samen met anderen werken aan de conditie. De lessen worden opgebouwd volgens een oefenprogramma. Om het tempo aan te geven wordt met verschillende materialen gewerkt. Zonder enige tempoverplichting. Niets moet, bijna alles kan. Elke groep 50-plussers bestaat uit maximaal 16 personen.

Geen drempel 
Niet hoe iemand er uitziet is belangrijk, maar het bewegen en ontspannen. Mensen, die al jaren niet meer in een zwembad zijn geweest, hoeven zich bij Zonnewater dan ook niet te schamen weer een badpak of zwembroek aan te trekken. Kom gewoon lekker meedoen.

Volwassenen
Niemand is te oud om te leren, dus heeft Zorgbad Zonnewater ook zwemlessen voor volwassenen. De lessen zijn voor beginners of voor mensen die hun zwemtechnieken willen bijschaven. Dat kan individueel en in groepsverband.